Apple AirTags: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää (2023)

Applen uusin älylaite onAirTag, pieni kiekon muotoinen seurantalaite, joka voi auttaa sinua löytämään kadonneet tai varastetut esineet Find My -sovelluksella. Se maksaa 29 dollaria yhdestä tai 99 dollaria neljän pakkauksesta, ja siihen voidaan kaivertaa valitsemasi kirjaimet tai kuva ilmaiseksi.Lisätarvikkeet(Avautuu uuteen ikkunaan), kuten avaimenperät, matkatavaramerkit ja silmukat, jotka pitävät laitetta, myydään erikseen.

AirTagin käyttöultralaajakaistatekniikkaaja hyödynnä Applen olemassa olevaa laiteverkkoa, joka toimii joukkolähteenä majakoina pingatakseen toisiaan puuttuvan esineesi sijainnin määrittämiseksi. Seuraavassa kerrotaan, mitä sinun tulee tietää ennen kuin lyöt AirTag-merkin kaikkeen omistamaasi.

  • 28,99 dollaria AmazonSee Itissä (avautuu uuteen ikkunaan)
Apple AirTags: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää (2)

Yhteensopivat iPhonet ja iPadit voivatkäytä Find My -sovellustatunnistaa kadonneen, AirTag-varustetun kohteen likimääräinen sijainti. Sinun on kuitenkin oltava käynnissä, jotta voit seurata AirTagiaiOS 14.5tai uudempi iPhonessa tai iPadOS 14.5+ tablet-laitteellasi. (Tämä päivitys on yhteensopiva iPhone 6s:n ja sitä uudempien kanssa, mukaan lukien ensimmäisen ja toisen sukupolven iPhone SE, jauseimmat iPadit(Avautuu uuteen ikkunaan)). Päivitä menemällä osoitteeseenAsetukset > Yleiset > Ohjelmistopäivitys.

Kuitenkin, jotta voit käyttää Precision Findingia, joka voi ohjata sinut laitteellesi näytön ohjeiden avulla,tarvitset iPhone 11:n tai 12:n. Applen mukaan nämä mallit käyttävät kameraa, ARKitia, kiihtyvyysanturia ja gyroskooppia "suunnantietoisempaan etsintäkokemukseen".

Apple AirTagien määrittäminen

Apple AirTags: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää (3)

Asennus on yksinkertainen. Ota laite pakkauksesta ja vedä kieleke ulos aktivoidaksesi AirTag. Pidä sitä lähellä yhteensopivaa mobiililaitetta, joka havaitsee seurannan ja kehottaa sinua määrittämään sen, kutenAirPodittai HomePod-laitteeseen. Tämän jälkeen voit nimetä AirTagillesi sen laitteen mukaan, joka on vastuussa seurannasta. AirTag rekisteröidään sitten Apple ID:llesi – siinä se.

Pitääkö minun ladata AirTagini?

Ei. Applen mukaan AirTag-akku kestää vuoden ennen kuin se on vaihdettava. Yllättäen akku ei ole Applen oma hankinta; AirTags käyttää perusCR2032 akku(Avautuu uuteen ikkunaan), joita voi ostaa useista verkko- ja kivijalkakaupoista. Irrota akku painamalla AirTagin takalevyä alas ja kiertämällä.

Apple AirTags: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää (4)

Jos olet epäileväinen Applen sijaintisi seurantaan ja oletestetty paikannuspalvelutlaitteillasi, et voi käyttää AirTageja. Apple tarvitsee sijaintisi voidakseen kertoa sinulle, missä kadonnut esine sijaitsee. Ota Find My location -seuranta käyttöön avaamallaAsetukset > Tietosuoja > Sijaintipalvelutja käännä sitten näytön yläreunassa oleva kytkin Päällä-asentoon. Vieritä alas kohtaan Find My sovellusluettelossa ja varmista, että se on asetettuSovellusta käytettäessä.

Kuinka Apple löytää kadonneet AirTagit?

AirTagit eivät sisällä GPS-sirua, kuten iPhonesi. Sen sijaan Apple on käyttänyt patentoitua U1-siruaan ultralaajakaistatekniikalla luodakseen vertaisverkon, joka yhdistää1,65 miljardia Apple-laitetta(Avautuu uuteen ikkunaan)luonnossa naulaamaan AirTagin sijainnin.

Kuinka löydän AirTagin?

Apple AirTags: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää (5)

Avaa Find My -sovellus Apple-laitteellasikatso seurantalaitteen sijaintikartalla. Voit käyttää sovellusta toistamaan äänen AirTagista, joka auttaa sinua löytämään kohteen, jos olet lähellä. Jos sinulla on iPhone 11- tai 12-malli, voit napauttaalöytöja siirry kohtaan Precision Finding. Tämä kertoo, kuinka kaukana olet kohteesta ja opastaa sinut siihen näytön ohjeiden avulla.

Jos et löydä seurantalaitetta, Find My -sovelluksessa on mahdollisuus asettaa se Lost Mode -tilaan ja luoda mukautettu viesti, joka näytetään, kun toinen käyttäjä löytää AirTagisi. Kun he pitävät AirTagia puhelimen lähellä, viestisi, kuten yhteystietosi, ilmestyy heidän laitteeseensa, ja laupias samarialainen toivottavasti ottaa yhteyttä. Tämä toimii kaikissa laitteissa, joissa NFC on käytössä, mikä tarkoittaa, että Android-omistajat voivat auttaa palauttamaan myös kadonneet AirTagit.

Voinko nähdä AirTagin lähellä olevia laitteita?

Apple AirTags: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää (6)

AirTagit käyttävät Applen verkkoon kytkettyjä laitteita puuttuvien laitteiden paikantamiseen, mutta Applen mukaan "AirTagiin ei fyysisesti tallenneta sijaintitietoja tai sijaintihistoriaa. Viestintä Find My -verkon kanssa on päästä päähän -salattua niin, että vain laitteen omistajalla on pääsy sen sijaintitietoihin, eikä kukaan, mukaan lukien Apple, tiedä minkään laitteen identiteettiä tai sijaintia, joka auttoi löytämään sen." Toisin sanoen AirTagin omistaja voi määrittää vain oman AirTaginsa sijainnin, ei muiden lähellä olevien Apple-laitteiden sijainnin.

Family Sharingin avulla jopa viisi perheenjäsentä voi jakaa ostoksia iTunesista, App Storesta ja Apple Booksista sekä Apple Music -perhetilauksen jaiCloud-tallennustila. Voit myös jakaa sijaintisi kauttaPerheen sijainnin jakaminen(Avautuu uuteen ikkunaan)ja auttaa perheenjäseniä löytämään kadonneita Apple-laitteita Find My -sovelluksella. Joten saatat ajatella, että olisi hyödyllistä, jos perheenjäsenesi voisi myös auttaa sinua löytämään AirTagin omalta laitteeltaan. Mutta valitettavasti AirTagit on lukittu yhteen Apple ID:hen ei-toivotun seurannan estämiseksi, joten vain sinulla on valta jäljittää AirTag.

Kuinka poistan AirTagin Apple ID:stäni?

Apple AirTags: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää (7)

Koska AirTag on rekisteröity Apple ID:llesi asennuksen aikana, se voi olla vainpoistanut sinä(Avautuu uuteen ikkunaan). Avaa Find My App, napauta Kohteet-välilehteä ja valitse AirTag luettelosta. Napauta Poista kohde vapauttaaksesi sen jonkun muun käytettäväksi. Tämä tarkoittaa, että jos AirTag (ja laite, johon se on kiinnitetty) katoaa tai varastetaan, sen löytäjä ei voi yksinkertaisesti linkittää sitä laitteeseensa.

Apple AirTags: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää (8)

Suurin huolenaihe AirTageista ja muista pienistä seurantalaitteista on, että niitä tulee olemaankäytetään ihmisten jäljittämiseen(Avautuu uuteen ikkunaan), ei laitteita. AirTagit ovat pieniä, joten ne eivät paina avaimenperiä tai reppuja, mutta se tarkoittaa myös, että ne on helppo sujauttaa jonkun laukkuun. Teoriassa stalker tai väkivaltainen kumppani voisi sitten seurata henkilön olinpaikkaa omasta Apple-laitteestaan.

Tämän korjaamiseksi Find My -sovellus ilmoittaa sinulle Apple-laitteessasi, jos se havaitsee kanssasi matkustavan AirTagin, jota ei ole liitetty Apple ID:hen ja joka on erotettu omistajastaan. Sinulle annetaan sitten mahdollisuus poistaa tämä AirTag käytöstä tai toistaa ääni, jotta voit paikantaa sen. Laitteessasi on kuitenkin oltava iOS 14.5+.

Apple AirTags: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää (9)

Tästä ei tietenkään ole apua Android-käyttäjille, joiden omaisuuteensa on pudonnut AirTag. Apple sanoo, että AirTag toistaa automaattisesti äänen, jos se on ollut erossa omistajastaan ​​"pitkäksi ajaksi", joka on tällä hetkellä asetettu kolmeksi päiväksi.

"Sikäli kuin voimme määrittää, AirTageja voidaan käyttää seuraamaan huomaamattomasti ihmisiä, joiden kanssa asut koko päivän, kunhan he palaavat luoksesi yöllä", kirjoitimmeAirTag arvostelu. "Tämä on mahdollista myös Samsung-tunnisteen avulla... ja ainoa syy, miksi se on vähemmän mahdollista Tilen kanssa, on se, että Tilen verkko ei ole läheskään yhtä hyvä. Jiobitteja ja muita GPS-seurantalaitteita voidaan käyttää samalla tavalla."

Ovatko AirTagit yhteensopivia Android-laitteiden kanssa?

Android-käyttäjät eivät voi rekisteröidä AirTagia laitteeseensa, mutta kuten edellä mainittiin, Android-puhelimien NFC-toiminnon avulla he voivat muodostaa yhteyden kadonneisiin AirTagiin ja näyttää Lost Mode -viestit, jotta he voivat palauttaa sen.

Apple AirTags: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää (10)Applen 4/20-tapahtuma antoi meille AirTagin, M1 iPad Pron ja upouuden iMacin

Fully Mobilized<\/strong> newsletter to get our top mobile tech stories delivered right to your inbox.","first_published_at":"2021-09-30T21:18:21.000000Z","published_at":"2022-09-27T15:45:43.000000Z","last_published_at":"2022-09-27T15:45:27.000000Z","created_at":null,"updated_at":"2022-09-27T15:45:43.000000Z"})" x-show="showEmailSignUp()">

Kuten mitä luet?

IlmottautuaTäysin mobilisoitunutuutiskirjeen saadaksesi parhaat mobiilitekniikan tarinamme suoraan postilaatikkoosi.

Tämä uutiskirje voi sisältää mainoksia, tarjouksia tai kumppanilinkkejä. Uutiskirjeen tilaaminen ilmaisee suostumuksesi palveluummeKäyttöehdotjaTietosuojakäytäntö. Voit peruuttaa uutiskirjeiden tilauksen milloin tahansa.


Kiitos rekisteröitymisestä!

Tilauksesi on vahvistettu. Pidä postilaatikkoasi silmällä!

Tilaa muita uutiskirjeitä

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Geoffrey Lueilwitz

Last Updated: 08/01/2024

Views: 6022

Rating: 5 / 5 (60 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Geoffrey Lueilwitz

Birthday: 1997-03-23

Address: 74183 Thomas Course, Port Micheal, OK 55446-1529

Phone: +13408645881558

Job: Global Representative

Hobby: Sailing, Vehicle restoration, Rowing, Ghost hunting, Scrapbooking, Rugby, Board sports

Introduction: My name is Geoffrey Lueilwitz, I am a zealous, encouraging, sparkling, enchanting, graceful, faithful, nice person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.