Kuinka korjata ilmaa vuotava halkeama vanne? 7 yksinkertaista vaihetta (2023)

Kuinka korjata ilmaa vuotava halkeama vanne? 7 yksinkertaista vaihetta

Renkaiden ilmavuoto voi olla suuri vaiva tiellä. Näin voit korjata halkeilevan vanteen, joka vuotaa ilmaa renkaastasi, jolloin se lopulta tyhjenee.

Kaikista asioista, joihin et halua törmätä ajaessasi, renkaiden rikkoutuminen saattaa olla ärsyttävin. Joskus, kun sinunauton rengassiinä on halkeama vanne ja rengasrikko, sinun pitäisi olla varautunut hieman enemmän vaivaa. Mutta mitä teet asialle?

Tässä artikkelissa puhumme halkeilevasta vanteesta autossa, joka vuotaa ilmaa ja mitä sinun pitäisi tehdä sen korjaamiseksi. Lue eteenpäin saadaksesi tietää!

Kuinka korjata ilmaa vuotava halkeama vanne? 7 yksinkertaista vaihetta (1)

Mitä tapahtuu halkeilevalle vanteelle?

Vanteet ovat pohjimmiltaan autosi renkaiden runkoja. Se auttaa pitämään renkaan paikoillaan ja auttaa ajamaan tasaisesti kaikenlaisilla teillä. Hyvälaatuinen rengasvanne päästää renkaan läpi minkä tahansa pinnan ilman vaikeuksia.

Nämä rengasvanteet vaurioituvat ajan myötä tai onnettomuuden seurauksena, jolloin kevytmetallivanteet voivat puhjeta. Kun vanne halkeilee, renkaan sisällä oleva ilma alkaa vuotaa ja on erittäin vaikea korjata välittömästi. Halkeileva vanne on vaihdettava ennen kuin rengas rikkoutuu keskellä tietä.

Mikä aiheuttaa halkeaman vanteen ja kuinka tunnistaa se?

Ongelma, jonka useimmat kuljettajat kohtaavat halkeilevan vanteen kanssa, on selvittää, missä reikä on. Se voi olla pyörän ylä- tai alapuolella sen mukaan, miten halkeama on tapahtunut. Syitä on monia, ja syyn tietäminen voi auttaa sinua korjaamaan tilanteen.

Tässä on muutamia syitä, jotka voivat aiheuttaa halkeaman vanteen:

 • Ajaminen kuoppien päällä:Kevytmetallivanteissa ja alumiinivanteissa kuopat voivat olla suuri ongelma. Jos olet ajanut syvien kuoppien yli, pyörien reunat voivat vaurioitua. Jos halkeamat jätetään valvomatta ja ajetaan kuoppien yli, ne voivat kasvaa ajan myötä.
 • Tyhjä rengas:Jos oletajettaessa tyhjentyneellä renkaalla, se lisää halkeaman mahdollisuutta. Renkaan ilmavuodot voivat johtua äkillisistä lämpötilan muutoksista, jotka yhtäkkiä halkeilevat ulkorunkoa paikallaan pitävässä vanteessa. Kutenrengaspaineetmuutoksia, vanne on suurempi mahdollisuus vaurioitua ajon aikana.
 • Ajotavat:Auton pyörien kunto riippuu pitkälti ajotavasta. Jos otat jyrkkiä käännöksiä ja ajat reunakiveyksissä, se vaurioittaa todennäköisemmin pyörien pintaa. Tämä halkeilee vanteen eri kohdissa ja vaikuttaa renkaisiin.
 • Vika sisäänpyörät: Jos käytäthuonot pyörätlaatua budjetin säilyttämiseksi, vanteet voivat vaurioitua nopeasti käytetyn materiaalin takia. Joissakin pyörissä pieni halkeama kasvaa suureksi hyvin lyhyessä ajassa ja tulee näkyviin, kun on ajettu pitkään.

Nyt, jos sinulla on käsitys siitä, mikä on saattanut aiheuttaa halkeaman vanteen, sinun on tiedettävä ensimmäiset vaurion merkit. Joten tässä on erityisiä merkkejä renkaan ilmavuodosta halkeaman vanteen vuoksi:

 • Ohjauksen tärinä:Kun ajat autoa ja huomaat, että ohjaus alkaa täristä taukoamatta, voit jäljittää ongelman halkeilevaan vanteeseen. Ohjauksesta ja muista auton osista voi kuulua useita karkeita ääniä ja tärinää, mikä tekee ajamisesta vaarallista.
 • Epätasapaino sisällärengaspaineet: Jos tuntuu, että pyörien rengaspaineet ovat jollain sivulla epätasaisia, se tarkoittaa, että vanteessa on halkeama. Vanteen halkeama aiheuttaa ilman vuotamisen renkaastasi, mikä tarkoittaa, että renkaat eivät ole tasaisessa tasapainossa.
 • Ajoneuvon hallinnan menettäminen:Koska halkeileva vanne vaikuttaaauton pyörä ja ohjaus, sinun on vaikeampi hallita ajoneuvoa. Setulee vaikeammaksi ohjataauton haluamallasi tavalla, ja se tekee sinusta ja ajoneuvosta alttiita onnettomuuksille

Kun olet selvittänyt halkeaman vanneongelman mahdolliset syyt ja kuinka voit huomata sen autossa, seuraava askel on korjaus. Pyörän korjaus voi tulla kalliiksi, varsinkin jos joudut hankkimaan vaihtorenkaan. Mutta jos olet valmis hakemaan väliaikaista korjausta, se voidaan tehdä kotona itse.

Kuinka korjata ilmaa vuotava halkeama vanne? 7 yksinkertaista vaihetta (2)

Kuinka haljennut vanne voidaan korjata?

Jos tiedät oikeanvaiheet auton halkeaman vanteen korjaamiseksi, renkaan korjaamisen ei pitäisi olla liian suuri ongelma. Joten tässä on vaiheet, jotka sinun on noudatettava:

Pysäköi ajoneuvosi

Ennen kuin aloitat vanteen halkeaman korjaamisen, sinun on pysäköitävä autosi turvalliseen paikkaan, jossa työ voidaan tehdä. Kun tunnet rengaspaineen olevan epätasapainossa, vedä toiselle puolelle, josta pääset helposti käsiksi renkaisiin. Sammuta moottori ja pidäkäsijarrupäällä varmistaen, että autosi ei lähde yhtäkkiä liikkeelle, kun työskentelet renkaiden parissa.

Paikanna renkaan halkeama

Halkeaman sijainti on seuraava tärkeä vaihe ongelman korjaamiseksi. Etsi vauriot vanteesta, rakenteen sisältä ja ulkopuolelta. Kun löydät halkeilevan alueen vanteesta, puhdista se harjalla poistaaksesi pölyn ympäröiviltä alueilta.

Suorita hyvä tarkastus

Kun olet löytänyt halkeaman, älä rajoita tarkastusta vain suuriin ja näkyviin halkeamiin. Selvitä halkeaman kulma ja vaurion sijainti, mikä voi auttaa sinua selvittämään, kuinka se tulisi tiivistää. Mikrohalkeamia on vaikea käsitellä, koska ne jäävät huomaamatta erittäin helposti. Varmista, että tarkistat kaikki pienemmät halkeamat, jotka on korjattava tai vaihdettava.

Puhdista halkeama

Vanteessa löytämäsi halkeaman tai halkeamien puhdistaminen auttaa sinua selvittämään, mikä on tarkka ongelma ja miten se pitäisi korjata. Lika, ruoste ja roskat on poistettava harjalla. Käytä tämän jälkeen voimakasta vesisumua vanteen syväpuhdistamiseen. Lopuksi pyyhi alue pehmeällä rievulla ja alkoholilla ja anna sen kuivua.

Tee hartsiseos

Kun vanteen annetaan kuivua, sinun on alettava valmistaa epoksihartsiseosta, jota käytät halkeaman tiivistämiseen. Tarvitset hartsiseoksen ja kovettimen alueen tiivistämiseen pidemmäksi aikaa. Sekoita kovete ja hartsiputket peräkkäin ja jatka sekoittamista. Kun näet seoksen värin muutoksen, tiedät, että seos on valmis. Sekoita seosta, kunnes näet värin muuttuneen kokonaan.

Levitä ja anna hartsin kuivua

Ota hartsiseos sileällä kaapimella ja levitä se halkeilevalle reunalle. Käytä hieman voimaa levittääksesi seoksen halkeamaan ja lisää voimaa, jotta seos tarttuu pintaan. Jos havaitset mikrohalkeamia, levitä seosta 2-3 tuuman halkeamien molemmille puolille, jotta seos pysyy paikallaan. Tämä auttaa sinua saamaan parempia tuloksia ja pitämään hartsin päällä pidempään. Kun koko seos on levitetty, sinun on annettava vanteen kuivua yön yli tai vähintään puoli päivää, jotta se asettuu. Älä aja heti seoksen levittämisen jälkeen, koska hartsi irtoaa.

Kuinka korjata ilmaa vuotava halkeama vanne? 7 yksinkertaista vaihetta (3)

Kiinnitä vanne ja tarkista

Kun olet tarkistanut, että vanne on kuivunut kunnolla, kiinnitä vanne takaisin pyörään. Kun olet tyytyväinen korjaukseen, varmista, että ilmaa ei vuoda enää mistään.

Jos olet tyytyväinen koko prosessiin, voit käynnistää autosi ja jatkaa ajamista. Mutta jos teet sen ensimmäistä kertaa ja sinulla on muutamia kysymyksiä, on suositeltavaa soittaa mekaanikolle ja varata aika, jotta auto tarkistetaan mahdollisimman aikaisin.

Halkeilevan vanteen korjauskustannukset

Hyvä laaturengasvanteet tehdäänerikoisseoksesta, ja osa on valmistettu alumiinista. Korjaukset voivat olla kalliita, koska seos on korjattava tai vaihdettava. Ammattimekaanikon arvioidut korjauskustannukset voivat olla 200–500 dollaria.

Tämä sisältää varustekustannukset ja renkaan vaihdon. Turvallisin vaihtoehto on saada rengas kuntoon mahdollisimman pian, muuten rengas voi olla pitkäaikaista vahinkoa auton vanteille.

Onko turvallista ajaa halkeilevan vanteen kanssa?

Ei ole vain vaarallista, vaan myös vaarallista ajaa halkeilevan vanteen kanssa. Ajoneuvon melu ja tärinä voivat aiheuttaa sen, että menetät auton ohjauksen hallinnan ajon aikana. Kun autosta vuotaa ylimääräistä ilmaa ja jostain syystä syntyy kipinä, se voi jopa sytyttää tulipalon.

Ennen kaikkea vuotava vanne heikentää huomattavasti autosi suorituskykyä, etkä voi ajaa liian kauan, kun vanteessa on halkeama. Aivan kuten et voi ajaa liian kauan tyhjentyneellä renkaalla, sinun on korjattava halkeileva vanne, jotta voit ajaa autoa uudelleen kunnolla.

Usein Kysytyt Kysymykset

Voitko tiivistää halkeilevan vanteen?

Jos vanteessa on lyhyitä halkeamia, korjaus voidaan tehdä vanteen tiivisteellä. Mutta se ei kestä liian kauan, joten paras idea on vaihtaa vanne kokonaan. Jos vanteessa on pitkiä ja syviä halkeamia, tiivisteen korjauksen ei pitäisi olla oikea tapa edetä.

Kuinka korjaan vanteen ilmavuodon?

Renkaan vanteen kiinnittämiseen on erityinen prosessi, kun teet sen kotona. Sinun on löydettävä tarkka halkeama vanteessa ja suljettava halkeama väliaikaisesti tiivisteaineella tai epoksiseoksella. Pitkän aikavälin idea on saada pyörä vaihtoon ennen kuin isoja vaurioita tapahtuu.

Kuinka korjata ilmaa vuotava halkeama vanne? 7 yksinkertaista vaihetta (4)

Voitko tiivistää vuotavan vanteen?

On olemassa erityisiä rengastiivisteitä ja renkaan vanteen tiivisteitä, jotka voivat auttaa sinua tiivistämään vuotavan vanteen väliaikaisena korjauksena. Tämäestää ilman vuotamisenkorkeammalla hinnalla, kunnes voit viedä auton mekaanikkollesi vaihtoa varten. Yleensä kun vanteessa on halkeama, vaihto on paras vaihtoehto.

Voiko halkeilevasta vanneesta vuotaa ilmaa?

Halkeamasta vanneesta vuotaa yleensä ilmaa, mutta se riippuu myös halkeaman sijainnista. Jos renkaan vanteessa on halkeama renkaan jalassa tai vanteen poikki, ilmavuoto tapahtuu. Mutta jos vaurio on vanteen etupuolella, voit odottaa rakenteen kestävän hieman kauemmin.

Johtopäätös

Kukaan ei pidä rengasongelmista ajettaessa kotiin pitkän päivän jälkeen tai lähdettäessä aamulla töihin. Tästä syystä säännöllisistä rengastarkastuksista tulee niin tärkeitä, jotta vältetään ei-toivotut tapahtumat keskellä tietä. Halkeilevien vanteiden suhteen on oltava hieman varovaisempi, jotta auton renkaat eivät vaurioidu, koska säröä ei havaita ajoissa.

Pidä siis silmällä pyörien halkeamia. Kiitos, että luit!

Aiheeseen liittyvät julkaisut:

 1. Renkaan sivuseinämän vauriot Milloin vaihtaa? : Täydellinen opas renkaan sivuseinämän vaurioitumiseen
 2. Mitä ATV-renkaiden numerot tarkoittavat?
 3. Miksi kilpa-auton renkaat ovat sileitä?
 4. Miksi renkaat eivät ole umpikumia?
 5. Miksi Mercedesillä on erikokoisia renkaita?
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Cheryll Lueilwitz

Last Updated: 08/10/2023

Views: 6064

Rating: 4.3 / 5 (74 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Cheryll Lueilwitz

Birthday: 1997-12-23

Address: 4653 O'Kon Hill, Lake Juanstad, AR 65469

Phone: +494124489301

Job: Marketing Representative

Hobby: Reading, Ice skating, Foraging, BASE jumping, Hiking, Skateboarding, Kayaking

Introduction: My name is Cheryll Lueilwitz, I am a sparkling, clean, super, lucky, joyous, outstanding, lucky person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.