Tuuletusaukkojen tiivistymisen pysäyttäminen - HVACseer.com (2023)

Tunnetko huoneessasi lisääntynyttä kosteutta?Se voi olla tiivistyminen, mikä voi johtaa hengityksen epämukavuuteen.Pidä huolet poissa!Olemme tutkineet vaiheittaista opasta tiivistymisen lopettamista ilmaaukkoilla.

Kondensaatio tapahtuu, kun ilman lämpötila saavuttaa jäähdytysvaiheensa ja ilmassa oleva kosteus muuttuu nesteeksi.On merkittävää estää ilmaa tiivistyksestä huoneen lämpötilan pitämiseksi mukavana.Joten tiivistymisen lopettamiseksi voit harkita näitä tapoja, ei erityisessä järjestyksessä:

 1. Käytä ilmankuivaajaa.
 2. Puhdista ilmakanavat ja suodattimet.
 3. Korjaa ilmastointilaitteen vuodot.
 4. Paranna eristystä.
 5. Kytke uuni päälle.

Tämän artikkelin aikana opimme, kuinka estää ilman kondensoituminen. Tarjoamme mahdollisia tapoja pitää ilma miellyttävässä lämpötilassa. Meiltä saat tietoa näistä ja muista asiaan liittyvistä asioista. Jatka vain lukemista!

Tuuletusaukkojen tiivistymisen pysäyttäminen - HVACseer.com (1)

Kuinka estää ilmaa kondensoitumasta

Ilman lopettamiseen on paljon ratkaisujatiivistyminen.Keskustelemme jokaisesta näistä ratkaisuista ja siitä, kuinka ne auttavat. Katso alla oleva luettelo.

Käytä ilmankuivaajaa

Tuuletusaukkojen tiivistymisen pysäyttäminen - HVACseer.com (2)

Ilmankuivaajan tarkoitus on kuivattaa huoneesta ylimääräinen kosteus. Se vapauttaa kuumaa ilmaa estääkseen ilman muuttumisen nesteeksi ja tappaa homeen ennen kuin se lisääntyy.

On suositeltavaa sijoittaa ailmankuivainAlueilla, kuten kellarit, kylpyhuoneet tai keittiöt, joilla kosteutta on yleisesti läsnä.Myös kuivauslaite toimii parhaiten sataa.

Kukioajan käyttäminen voi nostaa huoneenlämpötilaa hiukan, erityisesti, jos kosteus on kuivunut jo ilmankuivaimen jatkuvan käytön vuoksi.Sinun tulisi sammuttaa ilmankuivain, kun tunnet, että huone on tarpeeksi lämmin.

Tuuletusaukkojen tiivistymisen pysäyttäminen - HVACseer.com (3)Tuuletusaukkojen tiivistymisen pysäyttäminen - HVACseer.com (4)

Katso tämä kuivauslaite Amazonista.

Puhdista ilmakanavat ja suodattimet

Tuuletusaukkojen tiivistymisen pysäyttäminen - HVACseer.com (5)

Kosteus voi kertyä nopeammin, jos ilmakanavat ja suodattimet ovat likaisia.Lika houkuttelee hometta, joka leviää seinien ja katon pinnan yli.

Ilmakanavat ja suodattimet on puhdistettava vähintään kahdesti kuukaudessa, jotta ilmavirtaus tehostuu ja ilman kondensoituminen vähenee.

Valmista seuraavat tarvitsemasi työkalut:

Käsineet ja kasvonaamio

Käsineet ja naamio pitävät sinut turvassa liiallisilta likahiukkasilta.

Tuuletusaukkojen tiivistymisen pysäyttäminen - HVACseer.com (6)

Katso tämä käsine- ja maskisarja Amazonissa.

Imuri

Tarvitset pölynimurin lian imemiseen.

Tuuletusaukkojen tiivistymisen pysäyttäminen - HVACseer.com (7)Tuuletusaukkojen tiivistymisen pysäyttäminen - HVACseer.com (8)

Katso tämä pölynimuri Amazonissa.

Ruuvimeisseli

Löysää ruuvimeisselillä ruuvit ilman tuuletusaukossa.

Tuuletusaukkojen tiivistymisen pysäyttäminen - HVACseer.com (9)Tuuletusaukkojen tiivistymisen pysäyttäminen - HVACseer.com (10)

Katso tämä ruuvimeisseli Amazonissa.

Hankausharja

Voit käyttää harjasta harjalla raapimaan pois kovettunutta likaa ilmakanavista ja suodattimista.

Tuuletusaukkojen tiivistymisen pysäyttäminen - HVACseer.com (11)Tuuletusaukkojen tiivistymisen pysäyttäminen - HVACseer.com (12)

Katso tämä hankausharja Amazonista.

Puhdistusliuos

Käytä ei-happeapuhdistusliuosta ilmansuodattimiin.Huomaa, että sinun ei tarvitse levittää puhdistusratkaisua ilmakanavan sisään.Pelkästään tyhjiön käyttämisen pitäisi olla tarpeeksi.

Tuuletusaukkojen tiivistymisen pysäyttäminen - HVACseer.com (13)Tuuletusaukkojen tiivistymisen pysäyttäminen - HVACseer.com (14)

Katso tämä puhdistusratkaisu Amazonista.

Ilmastointiteippi

Sinun on asetettava kanavateippi uudelleen aukon kiinnittämiseksi ilmakanavien ympärille.

Tuuletusaukkojen tiivistymisen pysäyttäminen - HVACseer.com (15)Tuuletusaukkojen tiivistymisen pysäyttäminen - HVACseer.com (16)

Katso tämä ilmastointiteippi Amazonissa.

Puhdista ilmakanavat ja suodattimet seuraavasti:

 1. Käytä maskia ja käsineitä.
 2. Irrota tuuletuskansi ruuvimeisselillä ja pese se sitten puhdistusliuoksella.
 3. Harjaa ilmakanava sisäpuolelta, kunnes lika on tullut ulos.
 4. Käytä imuria lian imemiseen perusteellisesti.
 5. Pyyhi tuuletusaukon kansi ja kierrä se sitten takaisin kiinni.
 6. Korjaa ilmastointilaite vuotaa

Korjaa AC -vuodot

Tuuletusaukkojen tiivistymisen pysäyttäminen - HVACseer.com (17)

Vuotava ilmastointilaite voi aiheuttaa tiivistymistä.On parasta korjata tällainen vuoto estääksesi kosteuden muuttuvan nesteeksi.

Tarkista, toimiiko höyrystin oikein.Höyrystin on vastuussa liiallisen kosteuden liuottamisesta vaihtovirtajärjestelmään.Saatat tarvita asiantuntijan höyrystimen korvaamiseksi.

Voit myös tarkistaa kylmäaineen.Huomaat, että vaihtovirta ei puhalta viileää ilmaavuotava kylmäaine.Katso, onko venttiileissä ja letkuissa vaurioita, ja on parasta korvata ne.

Paranna eristystä

Tuuletusaukkojen tiivistymisen pysäyttäminen - HVACseer.com (18)

Eristys auttaa vähentämään tiivistymistä.Se eliminoi kosteuden ja moderoi huoneenlämpötilaa.Yksi hyvä vaihtoehto tiivistymisen minimoimiseksi on vaihtaalasiseristysmetallin tai styrofoamin sijaan.

Eristyksen parantaminen voi vaatia paljon vaivaa ja vaatia ammattiapua. Kondensoituminen saattaa näkyä laseissa, mutta ainakin lasi voi estää kosteuden sen sijaan, että se pääsisi seinien läpi.

Nykyisen eristyksen korvaaminen on melko vaikeaa.Mutta jos sinulla ei ole, voit aloittaa asentamalla lasieristyksen kotiin.Varmista vain, että asiantuntija on siellä opastamassa sinua.

Kääntää uuni

Tuuletusaukkojen tiivistymisen pysäyttäminen - HVACseer.com (19)

Uunilla on kyky liuottaa kosteutta ja estää ilman tiivistyminen.Uuni voi lisätä talon lämpöä ja estää nesteen kehittymisen.

Uunin kytkeminen päälle vähentää huoneen kosteutta ja aiheuttaa ilman kuivausrummun.On hyvä käyttää uunia ilman lämpötilan tasapainottamiseen.

Ilmankuivain vs. Ilmankostutin: mikä valita?

Tuuletusaukkojen tiivistymisen pysäyttäminen - HVACseer.com (20)

Ilmankuivain kuivattaa ilmaa, kun taas kostutin lisää kosteutta ilmaan. On tärkeää tietää niiden erot, jotta niitä ei käytetä väärin. Katso alla niiden ominaisuuksien vertailu.

 • Kuivaus on kylmäkausi, kun taas kostutin on kuuma kausi.
 • Kosiryhäys vapauttaa viileän höyryn sekoittamiseksi ilmankierron kanssa.Toisaalta kuivauslaite tekee ilman kuumemman.
 • Ilmankostuttimen pitkäaikainen käyttö voi laukaista kondensoitumisen. Vaihtoehtoisesti ilmankuivaimen pitkäaikainen käyttö voi ärsyttää ihoa.
 • Kosiryhäys on terveellisempi turkistalla oleville lemmikkieläimille, koska lemmikkieläimet eivät voi sietää liiallista lämpöä.
 • Koska ilmankuivain voi lämmetä hieman, se voi myös liuottaa pieniä kosteushiukkasia.

Sinun tulisi arvioida talosi kunto määrittääksesi, mitä tarvitset näiden kahden välillä.Voit pyytää ammattilaista auttamaan sinua valitsemaan.

Miten kondensaatio vaikuttaa huoneeseen?

Tuuletusaukkojen tiivistymisen pysäyttäminen - HVACseer.com (21)

Virheellinen ilmanvaihto aiheuttaa ilman kondensaation lämpötilanhallinnan puutteen vuoksi.Kun lämpötila on liian matala, vesipisarat kulkevat seinien ja katon läpi.

Kondensaatio jättää merkinnän näille vesipisaroille maalaismaisten materiaalien takia, jotka ovat märkä.Jos jätät tiivistymisen huomiotta, kosteus tuhoaa esimerkiksi huonekalut ja johdot.

Myös tiivistyminen voi lisätä huoneen ilmanpainetta ja tehdä huoneesta henkistä.Kosteus voi tukkia tuuletusaukot estäen ilmavirran kiertämisestä.Saatat nähdä, että lika kertyy tuuletussuodattimiin.

Entä jos tiivistyminen osoittaa jo vahinkoa?

Tuuletusaukkojen tiivistymisen pysäyttäminen - HVACseer.com (22)

Et ehkä ymmärrä, että tiivistyminen heikentää ympärilläsi olevia asioita hitaasti. Nahkasohva, puiset kaapit tai katto ovat yleensä alttiita vaurioille kondensoituvan ilman vuoksi.

Kaikille sen osoittaville vahingoille on kuitenkin ratkaisuja.Katso alla olevat ongelmat kondensaatiosta ja niiden ratkaisemisesta.

Homeen kasvu

Tuuletusaukkojen tiivistymisen pysäyttäminen - HVACseer.com (23)

Home voi kasvaa, jos kosteus on korkea, mikä voi myös vaikuttaa ilmanvaihtoon tukkimalla ilmakanavat ja suodattimet. Homeet lisääntyvät, jos ne jätetään puhdistamatta, mikä aiheuttaa myöhemmin hengitysvaikeuksia näiden homeiden bakteerien vuoksi.

Puhdistaminen voi kuitenkin poistaa hometta. Valmista vain seuraavat työkalut:

Käsineet käsineet

Käytä käsinsansikkaat välttääksesi suoraa kosketusta muottiin ja valkaisuaineeseen.

Tuuletusaukkojen tiivistymisen pysäyttäminen - HVACseer.com (24)Tuuletusaukkojen tiivistymisen pysäyttäminen - HVACseer.com (25)

Katso nämä käsineet Amazonissa.

Naamio

Sinun on käytettävä naamaria turvallisempaa hengitystä varten.

Tuuletusaukkojen tiivistymisen pysäyttäminen - HVACseer.com (26)Tuuletusaukkojen tiivistymisen pysäyttäminen - HVACseer.com (27)

Katso tämä kasvonaamio Amazonissa.

Valkaisu

Valkaisuaine auttaa tappamaan muotin.Ole varovainen, ettet käytä liian voimakasta valkaisuainetta, koska se voi polttaa ihoasi ja aiheuttaa seinämän tai katon muodonmuutoksia.

Tuuletusaukkojen tiivistymisen pysäyttäminen - HVACseer.com (28)Tuuletusaukkojen tiivistymisen pysäyttäminen - HVACseer.com (29)

Katso tämä valkaisuaine Amazonissa.

Pesuainesaippua

Jauhemainen saippua on suositeltavaa, koska sitä on helpompi levittää kuin nestemäistä. Voit myös käyttää pyykkisaippuaa, jos sinulla on sellaista.

Tuuletusaukkojen tiivistymisen pysäyttäminen - HVACseer.com (30)Tuuletusaukkojen tiivistymisen pysäyttäminen - HVACseer.com (31)

Katso tämä pesuainesaippua Amazonista.

Hankaustyyny

Käytä hankaustyynyä, jossa on harjakset pehmentääksesi muotia.

Tuuletusaukkojen tiivistymisen pysäyttäminen - HVACseer.com (32)Tuuletusaukkojen tiivistymisen pysäyttäminen - HVACseer.com (33)

Katso tämä hankaustyyny Amazonissa.

Maali

Pinta on maalattava puhdistusprosessin lopussa, jotta home ei kasva uudelleen. Maalityyppi riippuu pinnasta, jossa on hometta. Akryylimaali on kuitenkin tarkoitettu seiniin ja kattoihin.

Tuuletusaukkojen tiivistymisen pysäyttäminen - HVACseer.com (34)Tuuletusaukkojen tiivistymisen pysäyttäminen - HVACseer.com (35)

Katso tämä akryylimaali Amazonista.

Seuraa nyt näitä vaiheita muotin puhdistamiseksi:

 1. Käytä naamariasi ja käsineitäsi.
 2. Kaada haaleaa vettä homeen poistamiseksi nopeammin.
 3. Levitä pesuainesaippuaa ja hankaa sitten huolellisesti.
 4. Levitä valkaisuainetta ja hankaa sitten uudelleen.Voit toistaa saippuan ja valkaisuaineen levityksen, kunnes muotti on kokonaan poissa.
 5. Kuivaa pinta ja maalaa sitten pinta homeen uudelleenkasvun estämiseksi.

Rakkulo

Tuuletusaukkojen tiivistymisen pysäyttäminen - HVACseer.com (36)

Huomaat, että seinämaali rakkuloi absorboitujen vesipisaroiden takia.Saatat joutua maalaamaan seinät jäljellä olevan kosteuden kokonaan poistamiseksi.

Puun rappeutuminen

Tuuletusaukkojen tiivistymisen pysäyttäminen - HVACseer.com (37)

Toinen merkki kondensaatiosta on puisten huonekalujen rappeutuminen.Vesipisarat, jotka eivät haihtuneet, imeytyvät sitten puisiin materiaaleihin, koska ne löytävät luonnollisia yhdisteitä, jotka asuivat kerran näissä metsissä.

Yksi hyvä tapa suojata puumateriaaleja on peittää ne lakalla tai öljypohjaisella maalilla.

Tuuletusaukkojen tiivistymisen pysäyttäminen - HVACseer.com (38)Tuuletusaukkojen tiivistymisen pysäyttäminen - HVACseer.com (39)

Katso tämä lakka Amazonissa.

Johtopäätös

Olemme keskustelleet tapoista estää ilman tiivistymisen, kuten tuuletusaukkojen puhdistaminen ja AC -vuotojen korjaaminen.

Opimme kuinka tiivistyminen vaikuttaa huoneeseen ja mitä tehdä asialle.Opimme myös eron ilmankuivaimen ja kostuttimen välillä.

Olemme tarjonneet erilaisia asioita, jotka laukaisevat kondensaation, kuten korkea kosteustaso.Tarkkaile aina syntyviä huoneen tiivistymiskysymyksiä, ja ota sitten tällaisiin kysymyksiin mahdollisimman pian.

Tiedämme, että haluat oppia lisää.Kokeile käydä muissa artikkeleissamme:

Mitä asetetaan ilmankuivaimesta kellarissa?(Kesä ja talvi)

Mitkä lämmittimet ovat turvallisia sisätiloissa?[7 tutkittua vaihtoehtoa]

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Rueben Jacobs

Last Updated: 08/10/2023

Views: 5939

Rating: 4.7 / 5 (77 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rueben Jacobs

Birthday: 1999-03-14

Address: 951 Caterina Walk, Schambergerside, CA 67667-0896

Phone: +6881806848632

Job: Internal Education Planner

Hobby: Candle making, Cabaret, Poi, Gambling, Rock climbing, Wood carving, Computer programming

Introduction: My name is Rueben Jacobs, I am a cooperative, beautiful, kind, comfortable, glamorous, open, magnificent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.