Voitko korvata mikroaaltouunisi ilmakeittimellä? - Keittiönäkijä (2023)

Ajan myötä tekniikka kehittyy edelleen. Näet joidenkin keittiökoneiden tulevan ja menevän. Yksi niistä, ilmakeitin, on kasvattamassa suosiotaan. Ja koska keittiössä on vähän tilaa, saatat miettiä, voitko korvata mikroaaltouunin ilmakeittimellä. Toimme sinulle vastauksen avuksesi.

Vastaus riippuu useista kysymyksistä, jotka sinun on kysyttävä itseltäsi. Kuinka usein huomaat itsesi lämmittämässä ruokaa uudelleen? Toisaalta, kuinka usein valmistat ruokia tyhjästä? Nämä kysymykset ovat tärkeitä, koska molemmat laitteet palvelevat eri toimintoja. Yleensä mikroaaltouunia ei voi korvata ilmakeittimellä.

Mutta tietysti tarinassa on muutakin. Haluat ehkä tietää, miksi ilmakeitin ei voi korvata mikroaaltouunia. Lisäksi saatat ihmetellä, kuinka kukin laite toimii. Jos haluat tietää tämän ja enemmän, jatka lukemista eteenpäin saadaksesi perusteellisen näkemyksen.

Voitko korvata mikroaaltouunisi ilmakeittimellä? - Keittiönäkijä (1)

Pitäisikö sinun vaihtaa mikroaaltouuni ilmakeittimeen?

Puhutaanpa ensin huoneessa olevasta norsusta. Kuten yllä olevassa vastauksessa todetaan, mikroaaltouunin vaihtaminen ilmakeittimeen riippuu tilanteesta. Useimmissa tapauksissa et voi vaihtaa mikroaaltouunia uhraamatta joitakin ominaisuuksia, joita saatat unohtaa.

Selvyyden vuoksi katsotaanpa, miten molemmat laitteet toimivat.

Voitko korvata mikroaaltouunisi ilmakeittimellä? - Keittiönäkijä (2)

Mikroaaltouuni

Mikroaallot toimivat kohdentamalla vesimolekyylejä missä tahansa, mitä aiot lämmittää. Kun ne tulevat kosketuksiin, ne kiihottavat hiukkasia ja tuottavat tarpeeksi lämpöä ruokien/juomien kuumentamiseksi.

Yleensä monet kuluttajat käyttävät mikroaaltouunia lämmitystarkoituksiin.

Mitä tulee ruuan valmistamiseen tyhjästä, mikroaaltouunilla on kyky valmistaa joitain ruokia. Siitä huolimatta mikroaaltouuni on helppokäyttöinen laite. Se on enimmäkseen mukavuustyökalu.

Air Fryer

Ilmakeittimet ovat eri asia. Ne eivät toimi mikroaaltojen avulla. Sen sijaan he käyttävät lämmityspatteria ja tuuletinta saavuttaakseen tulokset, joita kaikki kaipaavat.

Mallista riippuen lämmityspatteri sijaitsee yleensä rasvakeittimen pohjassa ja tuuletin on päällä.

Se paistaa ruokaa kuumentamalla kelaa korkeissa lämpötiloissa. Tämä prosessi antaa sen tuottaa kuumaa ilmaa. Sitten puhallin työntää kuumaa ilmaa suljetussa tilassa.

Kuten jotkutehdottaa, työntää kuumaa ilmaa ruokaa kohti, jolloin se läpäisee Maillardin reaktion. Toisin sanoen ruoat alkavat ruskistua, koska vähennät niiden sokereita ja proteiineja. Tämän seurauksena ruoalle muodostuu kuori.

Tuo kaikki yhteen

Nyt tiedämme jokaisen laitteen tarkoituksen. Mikroaaltouunit ovat äärimmäisen kätevä työkalu uudelleenlämmitykseen ja satunnaiseen ruoanlaittoon.

Toisaalta ilmakeittimet ovat myös kätevä laite, joka todennäköisesti korvaa tavallisen uunin tai kiertoilmauunin.

Joten vastaus kysymykseen riippuu henkilökohtaisista mieltymyksistäsi. Jos et enää tarvitse lämmittää ruokia nopeasti, voit varmasti jättää mikroaaltouunin hylkäämättä ja käyttää vain ilmakeitintä.

Muuten voi olla parempi omistaa molempien maailmojen parhaat puolet ja molemmat.

Onko ilmapaistaminen parempi kuin mikroaaltouuni?

Voitko korvata mikroaaltouunisi ilmakeittimellä? - Keittiönäkijä (3)

Laitteiden välillä valinta voi olla hieman hankalaa. Saatat haluta tietää, kestääkö ilmakeitin sen hype. Voiko se olla parempi kuin mikroaaltouuni? Lyhyt vastaus on ei.

Kuten mainitsimme, ilmakeittimet palvelevat eri tarkoitusta kuin mikroaaltouunit. Ne paistavat ruokia kuumalla ilmalla. Lisäksi molemmat laitteet voivat suorittaa tehtäviä, joita toinen ei ehkä pysty tekemään.

Jos tarkastelemme, kuinka nopeasti ne kypsentävät ruokaa, ilmakeitin on nopeampi kuin tavallinen uuni. Kun vertaat sitä mikroaaltojen kypsennysaikoihin, huomaat, että mikroaaltouuni palvelee sinua paremmin kiireessä.

Mutta kaiken kaikkiaan ne palvelevat eri tarkoituksia. Joten et voi sanoa, että toinen on parempi kuin toinen.

Voivatko ilmakeittimet lämmittää ruokaa?

Voitko korvata mikroaaltouunisi ilmakeittimellä? - Keittiönäkijä (4)

Kun olet tutustunut ilmakeittimen toimintaan, saatat miettiä, voiko se lämmittää ruokaa uudelleen. Loppujen lopuksi he käyttävät kuumaa ilmaa ruokien paistamiseen.

Ilmakeittimet pystyvät lämmittämään ruokaa uudelleen. Huomaat kuitenkin, että lämmitysvaihtoehdot ovat rajalliset. Kuten jotkutsanoa, vettä tai kastikkeita sisältävät ruoat tulevat yleensä huonommiksi.

Joitakin parhaita ruokia, jotka lämmitetään ilmakeittimessä, ovat:

 • kiinalainen ruoka
 • Pizza
 • ranskanperunat
 • perunapallerot
 • Kanansiivet
 • Vihannekset
 • Sipulirenkaita
 • Tacos

Yleensä kannattaa välttää liian paljon kosteutta sisältävien elintarvikkeiden lämmittämistä. Useimmissa tapauksissa se aiheuttaa sotkua, jonka puhdistaminen on tuskaa.

Onko ilmakeitin todella terveellisempää sinulle?

Yksi ilmakeittimen houkuttelevimmista puolista on väite, että se on terveellisempi vaihtoehto. Mutta termin "terve" määritteleminen voi olla hankalaa. Suurin huolenaihe monille paistamisesta on käyttöön menevän öljyn määrä.

Tässä suhteessa ilmapaistaminen tekee huomattavan eron ruokavaliossasi. Friteerauspaistamisen tärkein puoli on, että se sisältää runsaasti rasvaa.

Ilmakeittimet käyttävät kuumaa ilmaa tehdäkseen ruoasta rapeita. Kuten atulos, kulutat todennäköisesti vähemmän rasvaa kuin tavallisesti.

Mitä vähemmän rasvaa kulutat, sitä epätodennäköisemmin ylität kaloreitasi.

Silti jotkut varoittavat, että ilmapaistaminen ei anna sinulle vapaata pääsyä paistettujen ruokien kulutukseen kuin sinun pitäisi. Sinun on silti oltava varovainen kulutuksen suhteen.

Kuinka voin käyttää Power Air Fryeria mikroaaltouunina?

Ilmakeittimet toimivat eri tavalla kuin mikroaaltouunit. Joten jos haluat käyttää ilmakeitintä mikroaaltouunina, uudelleenlämmitettävien elintarvikkeiden tyypit ovat rajalliset.

Kuten aiemmin mainitsimme, on joitain elintarvikkeita, joita ei kannata laittaa rasvakeittimeen. Ne voivat aiheuttaa sotkun tai päätyä palamaan sisällä.

Siitä huolimatta tarvitset todennäköisesti ohjeita sen lämmittämiseen ilmakeittimellä. Käydään läpi vaiheet sen tekemiseksi! Näin voit tehdä senkäyttäärasvakeittimesi mikroaaltouunina:

 1. Ensimmäinen asia, joka sinun on tehtävä, on varmistaa, että uudelleenlämmitettävä ruoka on sulanut.
 2. Seuraavaksi sinun on kytkettävä ilmakeitin ja esilämmitettävä se. Anna sen esikuumentaa 400 Fahrenheit-astetta viisi minuuttia.
 3. Lisää ilmakeittimen koriin ruoka, jonka haluat lämmittää. On tärkeää huomata, että haluat antaa sille riittävästi tilaa. Tee siis parhaasi, ettet hillo ruokaa koriin.
 4. Kun olet asettanut ruoan koriin, palauta se ilmakeittimeen.
 5. Laske lämpötila 350 asteeseen Fahrenheit. Anna seistä kolme minuuttia.
 6. Tarkista ruoka kolmen minuutin kuluttua. Jos se ei ole valmis, jatka sen lämmitystä 1–2 minuutin välein.
 7. Kun olet saavuttanut haluamasi tulokset, poista ruoka ilmakeittimen korista.

Onko olemassa mikroaaltouunia, joka on myös ilmakeitin?

Mitä jos saisit molemmista maailmoista parhaat puolet? Onko olemassa laitetta, jossa on mikroaaltouunin ja ilmakeittimen ominaisuudet? Kyllä on!

Markkinoilla on paljon mikroaaltoja, jotka voivat toimia myös muina laitteina! Kokemus vaihtelee kuitenkin käyttäjästä toiseen.

Joissakin mikroaaltouuneissa on kuitenkin mahdollisuus paistaa myös ruokia ilmassa! Joten, jos olet harkinnut valintaa jommankumman välillä, nyt saat molemmat samassa paketissa!

Voitko korvata mikroaaltouunisi ilmakeittimellä? - Keittiönäkijä (5)Voitko korvata mikroaaltouunisi ilmakeittimellä? - Keittiönäkijä (6)

Napsauta tätä nähdäksesi tämän 3-in-1-mikroaaltouunin Amazonissa.

Voitko lämmittää kupin kahvia ilmakeittimessä?

Voitko korvata mikroaaltouunisi ilmakeittimellä? - Keittiönäkijä (7)

Kuten aiemmin todettiin, ilmakeittimessä lämmitettävien asioiden määrä on rajoitettu. Vaikka joihinkin ilmakeittimen koreihin mahtuu kahvikuppi, on parasta etsiä muualta, jos haluat nauttia kuuman kahvin.

Mikroaallot ovat hyviä lämmittämään kupin kahvia, koska ne kohdistuvat vesimolekyyleihin.

Ilmakeittimet sen sijaan toimivat kuuman ilman ja tuulettimien avulla. Joten kuppi kahvia lämpenee ensin pintatasolla. Kesti aikaa, ennen kuin ilmakeitin lämmittää koko juomantäysin.

Lisäksi, miten kuumailmakeittimet voivat saada, saatatriskisulattaa kupin ensin!

Lopussa

Joskus on vaikeaa päättää, minkä laitteen kanssa aiot tyytyä. Mutta hieman tutkimalla voit rajata valintojasi koskien sitä, mitä haluat saada laitteesta.

Tämän seurauksena et päädy tekemään väärää päätöstä! Toivomme, että yllä olevista tiedoista oli apua!

Onko sinulla muita ilmakeittimeen liittyviä huolenaiheita ennen lähtöä? Onko sinulla vaikeuksia valita öljyä käytettäväksi yhdessä? Voimme näyttää sinulle joitain parhaista öljyistä! Jos haluat tietää lisää,katso julkaisumme täältä.

Yritätkö paistaa perunoita ilmassa? Käsittelemme myös aihetta syvällisesti. Jos haluat oppia lisää,katso julkaisumme täältä. Ensi kertaan!

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Tuan Roob DDS

Last Updated: 25/09/2023

Views: 6509

Rating: 4.1 / 5 (42 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Tuan Roob DDS

Birthday: 1999-11-20

Address: Suite 592 642 Pfannerstill Island, South Keila, LA 74970-3076

Phone: +9617721773649

Job: Marketing Producer

Hobby: Skydiving, Flag Football, Knitting, Running, Lego building, Hunting, Juggling

Introduction: My name is Tuan Roob DDS, I am a friendly, good, energetic, faithful, fantastic, gentle, enchanting person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.